Hoe kunnen wij u helpen?


Heeft u nog vragen?

Maandag - Vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Wij adviseren u graag via een telefonisch gesprek

+49 (0)911-13136893

E-mail contact

De bestandsformaten

Op designonclick.nl wordt een logo altijd geleverd in vier formaten door de gewonnen ontwerper. Dit zou in principe aan de behoeften moeten voldoen. Wenst u echter een ander formaat, dan kunt u dit aangeven in uw briefing.

Standaard vector-formaat EPS: Een vectorbestand zorgt ervoor dat u uw logo kunt schalen zoals gewenst, zonder verlies van kwaliteit. EPS is het algemeen gebruikte formaat in de grafische sector. EPS-bestanden kunt u openen met bijvoorbeeld Illustrator, Freehand en Corel Draw.

PDF ter presentatie: Een PDF-bestand is moeilijk te bewerken, meestal is dat ook de bedoeling van de auteur. Voordeel: de inhoud wordt op elke computer op exact dezelfde wijze getoond, omdat lettertypes zijn ingebed in het bestand en beelden stevig verankerd zijn. Een ander voordeel is dat de hoeveelheid data sterk gecomprimeerd is.

JPG: Bestanden in JPG-formaat zijn sterk gecomprimeerd en er sprake is van een verlies van kwaliteit. Tegelijkertijd neemt ook het aantal gegevens snel af, waardoor het bijvoorbeeld ideaal is voor verzending via e-mail.

PNG: Een PNG-bestand biedt compressie zonder enig verlies van kwaliteit en bevat zachte transparanten. Dat zorgt ervoor dat u uw logo voor elke achtergrond kunt plaatsen, zonder dat een sterke bewerking (bijsnijden) noodzakelijk is.

Andere formaten voor webdesign- of print-projecten: PSD, INDD

PSD (PhotoShop Document) en INDD (InDesign Document) bieden beiden de mogelijkheid om het ontwerp op meerdere niveaus te creëren en later met hetzelfde programma verder te bewerken. Daarom zijn beide bijzonder geschikt voor ontwerpprojecten die later gebruikt kunnen worden als sjabloon voor bijvoorbeeld brochures.

Standaardformaten voor animaties: GIF, SWF (Flash)

GIF wordt vaak gebruikt voor korte en eenvoudige animaties, terwijl SWF ook geschikt is voor complexere processen. Bovendien kan SWF (Flash) gebruikt worden om interactieve inhoud en zelfs geluid te integreren.